ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΜΑΝΓΚΟΥΣ

Επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών από τα ποιο εκλεκτά Δραμινά οινοποιεία αποτελούν τη βάση για τα ξεχωριστά μας αποστάγματα που πλαισιώνουν την οικογένεια «Μάνγκους».

Η απόσταξη στον μοναδικού σχεδιασμού ζευγάρι αποστακτήρων και η εμφιάλωση πάντα σε μικρές παρτίδες, διασφαλίζουν τις υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις που ικανοποιούνται απόλυτα με το άνοιγμα κάθε φιάλης Μάνγκους.

Ποιος είναι ο Μάνγκους

.Όσον αφορά το έθιμο και τη μορφή αυτή, την φιγούρα του Μάνγκους ή αλλιώς του καλικάντζαρου κατά άλλους πολιτισμούς ,σε όλη τη δυτική Ευρώπη την περίοδο μετά τα Χριστούγεννα εμφανίζονται παντού μορφές μισό ζώο –μισός άνθρωπος, όπως στην Ιταλία παράδειγμα είναι οι τράγοι, στην Ελλάδα είναι οι καλικάντζαροι, στην Αυστρία οι κράμπους, στον Ξηροπόταμο -Δράμας τον συναντάμε ως μάνγκους.

Οι μορφές αυτές βγαίνουν μετά τα Χριστούγεννα και εξαφανίζονται τα Θεοφάνεια. Πειράζουν όλους τους ανθρώπους και μας αφήνουν ήσυχους μόνο αν τους κάνουμε κάποια δώρα ή κεράσματα. Είναι άκακοι αλλά είναι σκανδαλιάρηδες.

Τσίπουρο Μάνγκους

Στέμφυλα που προέρχονται μετά από αυστηρά προκαθορισμένο ποσοστό απομάκρυνσης του πρόρογου ,χωρίς να έχουν υποστεί πίεση.
Άμεση ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. και απόσταξη μετά το τέλος της ζύμωσης.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: ΑΣΥΡΤΙΚΟ-ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ-SAUVIGNON BLANC
ΑΛΚΟΟΛ : 40% VOL
MΕΓΕΘΗ : 700ml,200ml,50ml

Τσίπουρο Μάνγκους με γλυκάνισο

Στέμφυλα που προέρχονται μετά από αυστηρά προκαθορισμένο ποσοστό απομάκρυνσης του πρόρογου,χωρίς να έχουν υποστεί πίεση.
Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Άμεση απόσταξη μετά το τέλος της ζύμωσης.
Επαναπόσταξη με σπόρους γλυκάνισου, κόλιανδρου.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: ΑΣΥΡΤΙΚΟ-SAUVIGNON BLANC-ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΟΙΑΣ
ΑΛΚΟΟΛ : 42% VOL
MΕΓΕΘΗ : 700ml,200ml,50ml

Μάνγκους απόσταγμα στεμφύλων σταφύλης

Στέμφυλα που προέρχονται μετά από αυστηρά προκαθορισμένο ποσοστό απομάκρυνσης του πρόρογου και δεν έχουν υποστεί πίεση.
Άμεση ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Άμεση απόσταξη μετά το τέλος της ζύμωσης.
Ωρίμανση 3 μηνών σε καινούρια αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια,τελικό φινίρισμα 12 μηνών σε παλιά γαλλικά βαρέλια όπου προηγήθηκε ωρίμανση Ασύρτικου.
Φυσική διαύγαση σε κεραμικό αμφορέα.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: ΑΣΥΡΤΙΚΟ-ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
ΑΛΚΟΟΛ : 40% VOL
MΕΓΕΘΗ : 700ml,250ml